Водачът на листата на ПП АБВ в 16 МИР Веселин Плачков, водачът на листата в 17 МИР Найден Павлов, заедно със Светозар Пейков и Елена Апостолова, трети и четвърти в обласната листа на ПП АБВ се срещнаха с граждани на Пловдив. В областния град беше и  доц. Атанас Мангъров, който застава начело на листата в 23 многомандатен район в София.  В подкрепа на кандидатите  за народни представители  пред шатрата на партията в центъра на Пловдив бяха Румен Петков, председател на АБВ и заместник-председателят на партията Владимир Маринов. 

В непринуден разговор с жители на областния град известният актьор Веселин Плачков очерта приоритети в работата си, ако стане част от бъдещия парламент на страната. 

„Искам да се говори повече за култура, за духовно израстване. Правилната формула е Държавна стратегия за култура.Това включва квотите за българско кино, музика, художници, цирковите артисти, скулптури, изобщо всички сфери,  които обхваща изкуството. Тези хора трябва да могат да работят спокойно, при ясно разписани правила и осигурена публика. Докато това не стане, ще  вадим по едни 4-5 хиляди лева. 

Много интересен предизборен ход предприеха управляващите с това раздаване на пари. Всички културни институти в България можем да ги убием, като им раздаваме само пари. Първо трябва да им радваме публика. После ще дойдат парите и те ще бъдат адекватни. 

Най-обичам, когато организмът страда от рак, ние да чистим зъбен камък. Вече всичко е съсипано и от морално и на естетическо ниво, а ние раздаваме по 4 000 лева. Обидно е творците да бъдат съпоставяни и да им се раздават помощи. За да бъде честно трябва да се направят регистри, а не да се раздават пари спрямо отчетените доходи. Този, който не отчита реализиран приход, какво ще получи?, попита риторично Веселин Плачков. „Вярвам, че хора като нас - творците, заедно с професионални администратори, можем да свършим доста работа. Но само администратори да водят духовния живот на една страна, това е неправилно“. 

Веселин Плачков пожела след изборите да последва промяна – да се върнат стари работещи практики, да се черпи и световен опит в работата с културните институции. 

„Днес сме тук, за да се отъркаме в хората и да им кажем за какво става дума. Просто да обясним целите на нашата кампания и това, че искаме да се върнем към нормалността. Коментари за това, че медийно познати лица обикалят и се показват на хората, като участват в предизборната кампания, нямат място.  В България потомствени политици няма. Европейските практики са създаване на експертни правителства, с екип от доказани в професията си хора, позиционирани на правилните места, които да работят за една обща политика и  конкретни насоки. Аз смятам, че мога да бъда полезен, затова съм се кандидатирал.”

Веселин Плачков обърна внимание на хората, че  тези избори са важни за нашата страна, защото от ключово значение е какъв ще бъде съставът на следващия парламент.

С искрена симпатия минувачите се спираха, за да разговарят с водачите на листи на ПП АБВ Веселин Плачков, доц. Атанас  Мангъров и Найден Павлов. 

„Вярваме във вас, защото сте искрени”, реагираха хората докато заставаха за снимка с водачите на листи на ПП АБВ. Много от тях искаха личен съвет от доц. Мангъров след прекаран COVID -19, други пък питаха за ваксините. 

„Разговаряме с хората и виждаме как те имат симпатии към нас. Те ни вярват и ние заедно ще успеем да си върнем държавата. Заедно за нормален живот в работеща държава“, обобщиха след срещата кандидатите за народни представители и водачи на листи от ПП АБВ. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!