Продължава задочната престрелка между формацията на Кирил Петков и Асен Василев и ГЕРБ.

Към момента между двете политически партии има огромни различия, каза пред Нова тв Василев. И уточни, че единственият начин да седнат на една маса за политически разговори е, ако от ГЕРБ кажат, че ще подкрепят съдебната реформа. „Ако ГЕРБ се събудят една сутрин и кажат: „Да, ние ще подкрепим работеща прокуратура, работеща съдебна система и всички, които са нарушили закона до момента, ще отидат в затвора” – тогава нека да заповядат на разговорите”.

Василев коментира и темата с Румен Спецов. „Румен Спецов се справи идеално с работата. Повиши събираемостта значително, което не е лесно. Досега не съм чул нито едно обвинение за него, което да бъде потвърдено от Гешев или от фактите", коментира той. И добави: „Защо Спецов толкова много притеснява колегите от ГЕРБ? Да не би да е, защото като започнахме да проверяваме големите фирми и да повишаваме събираемостта, това да е ударило някого по джоба?

Асен Василев обяви, че ако след предстоящите избори успеят да направят правителство, той няма да се бори за премиерското място, а отново ще заеме министерския пост.