Панайот Рейзи не е подавал оставката си камо кмет на Созопол и няма да я подава. Това заяви за TrafficNews говорителят на Община Созопол Петя Димитрова. По-рано днес от ГЕРБ разпространиха прессъобщение (вижте по-надолу), в което се казва, че Панайот Рейзи напуска поста си.

"Това свое решение Панайот Рейзи е съобщил в присъствието на председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов. Освен от кметския пост, Рейзи подава оставка и като член на ПП ГЕРБ", се казва още в съобщението.

"Колегите от пресцентъра на ГЕРБ са се объркали", коментираха от Община Созопол. Оттам уточниха, че Рейзи е напуснал поста си като председател на местната структура на партията, заради наложената в ГЕРБ практика за оттегляне от постове при съмнения за нарушения.

Преди дни спецсъдът отстрани временно от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи и главния счетоводител не общината Златка Мусева. Причината - обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери. Въпреки това обаче Рейзи може да бъде възстановен, след като приключи проверката срещу него.

Кметът на Созопол Рейзи хвърли оставка, напуска ГЕРБУправникът обяви решението след среща с Бойко Борисов

 От Община Созопол обясниха още, че от ГЕРБ не са искали оставката на Рейзи като градоначалник. „Рейзи в момента не е кмет”, беше краткият коментар на ГЕРБ по действията на Рейзи. Оттам обясниха още, че той е подал оставка като част от партията.

Отстраниха от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи и главния счетоводителИскането на прокуратурата беше на постовете си и двамата могат да попречат на разследването