„Не виждам отговорност за справянето с пандемията, Кацаров трябваше да бъде сменен. Не виждам желание за справяне с проблемите в енергетиката, Андрей Живков също трябва да бъде сменен, а Велислав Минеков си остана на улично протестно ниво“, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова.

„Между съответния министър или държавен служител на 4 очи са се осъществявали договорки за обществени поръчки, хубаво е, че беше показано. Ние не сме знаели нищо. Чувал съм за такива схеми, но само заради слухове не можеш да разваляш коалиционно партньорство заради тях“, сподели той.

По думите му новото правителство има същата задача като предното.

"Служебният кабинет е проекция на президента Радев, но той не притежава качествата на държавен глава, липса му загриженост към държавата. Не може да се пребори с дребнавия си реваншизъм, характерен и за министрите му. Новият проект на Асен Василев и Кирил Петков е обходна маневра на Радев да бъде в парламента. Улицата влезе в НС", подчерта Симеонов.

Според него трябва да се признае, че служебното правителство се е борило с купуването на гласове.

Валери Симеонов разкри, че днес са подадени документи за самостоятелно участие в изборите, но се водят преговори за коалиции, ВОЛЯ обаче е резервирана към нов алианс с бившите си партньори.