По повод обявения контрапротест в защита на Валери Симеонов самият той направи извънредно изявление в Министерския съвет. В него вицепремиерът обяви, че не мисли, че от неговата оставка зависи стабилността на правителството. "Дори и да я подам, коалицията може да продължи", каза той, имайки предвид думите на премиера от вчера.

Вицепремиерът нарече протеста на майките, които поискаха оставката му, "тюрлюгювеч" "Няма как да го коментирам. Всички го видяхме", лаконичен бе той.

След това Валери Симеонов драматично призова организираният протест в негова подкрепа да не се състои. "Моля, организираният протест в моя подкрепа да не се състои, благодаря на организаторите - чувствам се достатъчно уверен. Поводът на този кратък брифинг е обявеният контрапротест в защита на моята скромна персона утре в 10.00 пред сградата на МС. След като снощи се запознах с призивите, които са пуснати в различни медии, както и във „Фейсбук“, искам много да благодаря на организаторите“, заяви още Симеонов и благодари на организациите, които го подкрепят.

Симеонов уточни, че чрез медиите, заради краткото време, се обръща към тях с молба да не провеждат този митинг.

"В 14:30 ще имаме заседание и ще обсъдим всички неща, които са на дневен ред", допълни той. "Какво да коментирам искането на оставката от Волен Сидеров. Някой изненадан ли е? До този момент не съм виждал конфликт в коалицията. Винаги има усмивки и почерпки. Нормално е искането на Волен Сидеров. Не съм водил разговор с никого все още. Не искам да го превръщам това в конференция по всички въпроси. Правителството може да продължи и с оставката ми, но не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Изразил съм мнението си, казал съм истината", каза още Симеонов.

"Чувствам се достатъчно уверен и убеден в това, което върша и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск на коалиционни партньори или някой друг със средства, които не приемам, а именно средствата на уличния натиск“, заяви още Сименов.