Своеобразна почетна обиколка на парламента направи Цветан Цветанов в парламента. Оставката му беше приета само минути след 09:00, а той дори не влезе в пленарната зала.

За сметка на това още от рано сутринта започна със срещите. Първи в стаята, която той ползваше като кабинет за срещи, влезе лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Веднага след това вторият в ГЕРБ се срещна с Валери Симеонов, лидер на НФСБ и депутат от Обединените патриоти.

"Имахме личен разговор. Смятате ли, че трябва да споделя личния си разговор?", попита заядливо медиите Симеонов.

Веднага след разговора си със Симеонов, той се срещна и с "Атака" и лидера им Волен Сидеров.

"Подарихме му анцуг, защото вече има маратонки", пошегува се Сидеров. Вчера Цветанов получи подарък маратонки от своята ПГ. Оказа се, че такъв подарък обаче няма.

"Това с анцуга беше повече закачка на Волен Сидеров", обясни бившият вече председател на ПГ на ГЕРБ.

След като мина през кабинета на шефката на парламента Цвета Караянчева, мина през парламентарното кафене, Цветанов отиде и при ДПС.

"Имах възможност да се срещна с всички председатели на партии в парламента. Все пак сме работили заедно", заяви Цветанов. Той се закачи и с левицата, която бойкотира парламента.

"Бях предвидил да посетя и председателката на БСП, но те не идват на работа, така че няма как", каза Цветанов.

Той благодари на колегите си и допълни, че се надява, че ще запази приятелски отношения с всички.

"Защо да ни липсва господин Цветанов. В ДПС ние си взимаме нашите решения. Господин Цветанов не излиза от политиката, той си остава зам.-предател на НС. Ние винаги сме настоявали, че между политическите партии трябва да има диалог", коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Цветанов благодари и на медиите и ги призова за повече позитивизъм.

Вече е ясно кой ще поеме овакантеният от него пост на шеф на вътрешна комисия в парламента. Това е досегашният зам.-председател на комисията Пламен Нунев. Той е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и сочен за много близък до Цветанов.

От ГЕРБ споделят, че не приемат напускането на Цветанов като сбогуване и ще продължават да разчитат на него. Самият той сподели преди ден: "Връзката остава силна, както досега".

Без дебати, и без Цветанов в пленарната зала – край на депутатстването муТова се случи на четвъртата минута от началото на заседанието

Цветанов с маратонки за довиждане, Дариткова с цветя за добре дошлаДвамата си размениха любезности, а и съвети за в бъдеще