БСП настоява зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група Цветан Цветанов да напусне политиката. "Ние настояваме не само за оставките на Цветан Цветанов, но и на неговото напускане на българската политика", заяви говорителят на ПГ на БСП и водач на евролистата Елена Йончева.

По нейни думи проблема в скандала с апартаментите на властта не са само подозренията, че имотите са купени от "Артекс" на цена под пазарната. "Проблемът е как се прокарват лобистки закони. Преди дни Българската стопанска камара излезе с информация, че 42 на сто от приетите закони минават през задния вход", допълни още Йончева.

Йончева: Цветанов, Рашидов и Колева да подадат оставкиПроблемът не е само в апартаментите, а в прокарването на лобистки закони, добави тя

Тя се спря на промените в Закона за устройство на територията от 2017 година. Според информация от "Артекс" са се позовали именно на тези промени, за да продължат строежа на небостъргача "Златен век" в Лозенец.

Преди ден стана ясно, че правосъдният министър Цецка Цачева е подала оставка и премиерът я е приел. Оставката подава и заместник-министъра на спорта Ваня Колева.

Те са двама от четиримата замесени в скандала с апартаментите на властта висши фигури от ГЕРБ с апартаменти от "Артекс" в столичния квартал "Изток". Останалите двама са именно Цветанов и депутатът Вежди Рашидов.