Страната е стабилна, парламентът върши своята работа. Най-важното е да направим добри резултати на евроизборите и да подготвим за местните, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той беше категоричен, че въпреки заявеното намерение на групата на "Воля" също като БСП да напусне Народното събрание, парламентарна криза няма. ГЕРБ и Обединените патриоти имат общо 122-ма депутати и ще могат да осигурят кворума с повече дисциплина, обясни Цветанов. 

"Знаете в Холандия с един глас се крепи кворума. Един глас", допълни той.

БСП ги няма, ДПС отдавна не се регистрират в пленарната зала

"До момента не съм видял някой да напуска или да се провали кворума сутринта", заяви пък лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той подчерта, че дълг на всеки народен представител е да ходи на работа.
"За кворума не съм особено притеснен. Не мога да давам определения на парламентарна криза, на мен ми е много спокойно сега като БСП ги няма", каза още бившият вицепремиер.

Неофициално управляващото мнозинство е останало изненадано от решението на "Воля" да напусне Народното събрание.
В ГЕРБ се притесняват, че това е опит да бъдат “привързани” към ДПС. Оттам неофициално коментират, че ако ситуацията остане такава трябва да се помисли сериозно за други ходове.

В последните дни заседанията започват с кворум от между 122-123 депутати при присъствието на "Воля". БСП трайно напуснаха парламента, а ДПС не се регистрират за кворума.