Президентът за пореден път доказа, че е разединител на нацията и че не е обединител, както е вменено в Конституцията. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов за изявлението на президента Румен Радев по повод 10 ноември след научна конференция на тема: „Проекции на комунистическия тоталитаризъм в България в периода 1944-1989 г.“

„За всички е ясно, че той е президент на БСП и че има координирани действия между БСП, Корнелия Нинова и Румен Радев. Това не помага за решаване на проблемите на гражданите“, обяви Цветан Цветанов.

Във връзка с изявлението на президента, Цветанов попита ниската безработица от 5.3%, при отчетена средно за ЕС и еврозоната от 2.5%, ли е заплахата за демокрацията.

„Трябва да отговорим дали днес президентът изпълнява функциите си като обединител на нацията и като човек, който трябва да се съобразява с парламентаризма. Дали му харесва парламентът, или не, дали му харесват депутатите, или не, дали на нас ни харесва, или не - разделението на властите е силата на демокрацията и трябва да имаме уважение“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.