Подалият оставка като депутат Цветан Цветанов намери начин отново да работи в парламента. Вторият човек в ГЕРБ пак ще бъде част от постоянното присъствие в Народното събрание, но като нещатен сътрудник на своята партия, разкри bTV.

Той вече е вписан в новата си роля. В графата, в която трябва да се посочи област, в която ще сътрудничи, е написана позицията му в партията.

Както е известно, преди дни Цветанов подаде оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ и напусна депутатското си място след разразилия се скандал с жилището му с личен асансьор в столичния квартал "Изток".

Цветанов вече започна обиколките си из страната, които са част от предизборната кампания на ГЕРБ за евровота на 26 май. Заместникът на Бойко Борисов вече направи доста оптимистичната прогноза, че партията му в съюз със СДС ще спечели 8 от 17 възможни мандата.

"От непрекъснатите си обиколки в страната се убедих, че гражданите и представителите на бизнеса искат да има стабилно държавно управление, защото то е гаранция и за добра бизнес среда. Обратно - едни предсрочни избори и служебно правителство носят много неизвестни", заяви той пред журналисти в Силистра, която беше последната му спирка.

Зам.-председателят на ГЕРБ призова да се сложи край на компроматната война, която политическите опоненти на ГЕРБ поведоха.

"Стига с тази омраза и желание да опетниш опонента си. Нека вместо за компромати - насочим обществения и политическия диалог към европейските избори. Нека водим дебат по същество - политическите партии да сблъскаме своите възгледи и предложения. Може би именно липсата на алтернатива кара нашите политически опоненти да бъдат толкова агресивни и само да рушат доверието към държавните институции", посочи Цветанов.

Само преди три дни, на 8 април, той навърши 54 години. Рожденият му ден обаче беше вгорчен от гневна реплика на Борисов по негов адрес. Лидерът на ГЕРБ се възмути от изказване на Цветанов в предаването "Панорама" по БНТ, че "никой не може да го накаже" за историята с апартамента. "Господ може да го накаже, хората могат да го накажат, аз мога да го накажа", дръпна конско на своята дясна ръка Борисов. 

Цветанов за слогана на ГЕРБ: Изпълнен е с резултати и съдържаниеСпоред него думите на Фандъкова от по-рано днес са извадени от контекст