ЦИК откри нарушения от страна на премиера Бойко Борисов при провеждането на предизборната кампания. Преди дни БСП настояха Борисов, който е и лидер на ГЕРБ, да излезе в отпуск до европейските избори на 26 май. Според тях министър-председателят използва поста си, за да агитира в кампанията. Подадоха и сигнал до изборната администрация, но тя не е открила проблем и го е оставила за сведение. Новината съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Повод за негодуването на червените станаха обиколките на Борисов из страната и по-конкретно в Ямбол, където той обеща 27 милиона за нова болница, които кабинетът отпусна. С подобна позиция излезе държавният глава Румен Радев. "Аз не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет", заяви държавният глава преди ден. В отговор премиерът нападна:  "Трябва да се чуя с колегите от ГЕРБ да искаме от ЦИК да му забрани да прави кампания, всяко негово изказване е срещу управлението в полза на опозицията".

"Не карайте ЦИК да влиза в какъвто и да било дебат между институциите. Беше разгледан сигнал, който постъпи във връзка с нарушение на кампанията от страна на премиера. ЦИК не установи нарушения и той остана за сведение", коментира Андреев.

Малко по-рано днес от пресцентъра на БСП съобщиха, че утре отново ще внесат сигнал срещу Борисов в ЦИК.