Голямо обединение на земеделски партии застана зад кандидатурата на Георги Цанков за кмет на община „Родопи“. Това обявиха на пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив представителите на земеделските партии „БЗНС“, „ЗНС“ и „Обединени земеделци“ Илия Зюмбилев, Йорданка Змиярова и Иван Стоилов.

„Обединяването ни зад тази кандидатура е едно добро начало за бъдещите ни общи действия. Смятам Георги Цанков е голям професионалист, и смятам че в негово лице тази община ще претърпи големи промени, за да се превърне в една от най-красивите и модерни общини в България“, заяви Илия Зюмбилев от „БЗНС“.

Йорданка Змиярова от „ЗНС“ пожела на Цанков листа му за общински съветници да напълни местния парламент на община „Родопи“ и да се взимат най-добрите решения за благото на жителите на тази красива община.

Шефът на „Обединени земеделци“ Иван Стоилов изрази надежда, че изборите ще бъдат успешни, а след тях моделът на това обединение може да се пренесе на национално ниво, защото земеделското движение винаги е било мощна политическа сила в България.

От своя страна кандидатът за кмет Георги Цанков също изрази надежда, че с тази кампания ще се постави едно ново начало, за всички земеделски партии в страната.

„Това е нещо уникално и се надявам за в бъдеще да продължи и да сме поставили началото на един различен, нов период за земеделското движение в страната“, заяви Цанков.

Той заяви още, че ако бъде избран за кмет, още в началото на мандата си ще депозира своята оставка, и ако в края на втората година не е изпълнил поетите ангажименти и обещанията, които е дал всеки в общинският съвет ще има право да му я поиска.

Цанков също така декларира, че стигне ли се до там повече няма да кандидатства за никакви изборни длъжности.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!