БСП не си е плаща наема за централата на „Позитано” 20, а СДС ползвали незаконно държавни помещения от 2017 година. Това обяви Тошко Йорданов  по време на дебатите за намаляване на партийната субсидия на 1 лв. за действителен глас, след като социалистите дадоха да се разбере, че те няма да подкрепят.

"Днес е прекрасен ден за българския избирател, който вижда нагледно политическото лицемерие. Тази зала, като изключа тази част, която преди не бяха в парламента, нарушиха закона и гласувахте три пъти докато се докарахте до 8 лв. субсидия. Освен това искам българските граждани да знаят нещо за вашата партия - Не стига, че имате такова голямо държавно финансиране, ами вие към 1-и март 2021 г. за централата ви на "Позитано" 20 не сте си платили наема в размер на 148 180 лв. Към общината същото не са направили НФСБ и "Воля", каза още той.

 „Да, БСП е в затруднено финансово състояние, защото миналата година тези въпроси, които бяха поставени, бяха използвани срещу нея, имахме направени бюджети и на няколко пъти драстично съкращавахме разходите, но ако си мислите, че ще отидем да се молим на някой мастит бизнесмен да плати тока на "Позитано”. Нашите представители в парламента няма да подкрепят намаляването на субсидията от 8 лв. на 1 лв”, каза Крум Зарков от БСП.

„Давам си ясна сметка, че сме в предизборна кампания и че 2, 816 млн. българи са гласували за това, но си давам сметка, че те също поискаха мажоритарен вот, който беше отхвърлен. Защо няма да подкрепим? СДС през последните 4 г. за пръв път в своята 30-годишна история цял мандат не беше в парламента. Издържането на формация без субсидия или по 1 лв, е нещо много трудно. Говоря за членски внос. СДС има малко повече от 8005 членове. Нашият членски внос е 12 лв. за година, средства, които не стигат почти за нищо, още повече, че непарламентарно представените партии нямат право на помощ по отношение на офиси” , каза лидерът на СДС Румен Христов.