ГЕРБ представя на Национално съвещание на партията коалиционното споразумение, което предлагат на ПП-ДБ.

Съвещанието откри заместник-председателят на партията Томислав Дончев, който определи ротацията в този ѝ вид като по-скоро безсмислена.

"Най-големият проблем е, че стигнаха дотам да разделят гражданите на правилни и неправилни. Ако подкрепяш една партия си правилен, ако подкрепяш друга - си неправилен. И докато аз имам достатъчен опит да не се обиждам на това, аз няма да позволя да обиждат вас на неправилни граждани и неправилни политици.

Боя се, че в момента ротацията - в този ѝ вид, е безсмислена или по-скоро безсмислена. Нещата не могат да продължат така. Не можем да допуснем Министерски съвет да е нещо средно между стажантска програма и туристическа агенция. Не можем да допуснем Мария да я държим като заложник да се обяснява за този или онзи министър", заяви Дончев.

Той изтъкна, че предсрочните избори са вариант за изход от тази ситуация, но това не е добре за държавата.

"Има вариант в цялата държава да се въведе ред - кой получава властта и кой я използва и има нужда от ясен механизъм да се въведе ред. Има нужда от шанс, последен шанс нещата да станат нормални, да има ред и правила и гаранции, че правителството ще работи и ще има резултати", заяви Дончев.