Няма никакви доводи за отстраняването на шефа на ДАНС. Единствената изтъкната причина е "уронване на престижа". Това заяви Тома Биков от ГЕРБ, като той подчерта, че това се случва дни след като структурата получи висока оценка от НАТО.

"Вярвам повече на НАТО, отколкото на Румен Радев. На Радев отдавна не вярвам", каза Биков в ефира на Нова телевизия.

Биков коментира и обвиненията за подслушване на политици у нас по време на протестите и преди изборите. Според него няма никакву доказателства за това.

"Не мога да коментирам човек като Хаджигенов. Утре някой ще каже, че са 150. И каза, че след изборите ще ги обявят. Редът за подслушванията е доста тежък. Виждате с какво се занимаваме месец преди изборите. Вместо да дискутираме какво ще става в държавата. Повече коментираме твърдения, а не факти. Всичко е от един човек, който е герой на тези хора. Който назначи шеф на кабинета на вътрешния министър Бойко Рашков, който е с отнет достъп до класифицирана информация",каза той.

Според него теглените 60 милиона кеш от Васил Божков са повече проблем на банката, защото не е информирала ДАНС, както е по закон", допълни той. "В крайна сметка всичко е дума срещу дума", каза той по повод на снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

Вижте какво каза по-рано днес и адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!"

Хаджигенов: 82-ма са били подслушвани, но нямаме доказателстваСпоред него това се е случвали по време на протестите и преди изборите