В желанието си да изчовъркат ГЕРБ и Бойко Борисов, от ЦИК щяха да създаде един друг абсурд – да не позволят на Илко Стоянов да стане кмет на Благоевград.

Това заявиха от ГЕРБ по повод отказа на Централната избирателна комисия да приеме заявлението на лидера на партията Бойко Борисов, че не иска да бъде избран за депутат.

„Този случай е показателен за действията на ЦИК, те приеха заявлението на Борисов, но само защото разбраха, че засяга и техен човек. Илко Стоянов също беше кандидат за депутат и след като бе избран за кмет също подаде заявление за отказ, което беше блокирано.  Когато разбраха, че ще отрежат кмета на Благоевград, от няма и накъде си смениха мнението на 180 градуса“, коментира Това Биков.

Той коментира и действията на Лъчезар Томов.

„Докато в чужбина хората не знаеха какво да правят. Да беше стоял по-докъсно в изборната нощ. Работата е там да спазват закона, изборните процедури, а не да се изявяват като народни трибуни. Не знаем какви са техните вътрешни драми, ако имат някакви проблеми помежду си. Основната задача на ЦИК освен да проведе изборите е да се ръководи по закони, които трябва да спазва. Намесването на силните политически елементи явно се диктува от някой друг“, каза още той.