Фейсбук приятел на зверски убитата журналистка Виктория Маринова реши да се прави на следовател и публикува под видео, постнато от младата жена, своите разсъждения за това какво точно се е случило в деня на убийството и кой е убиецът. Според него органите на реда знаят кой е престъпникът, но го прикриват, защото го познават... Ето и останалите разсъждения на мъжа, който носи фамилията на убитата - Мирослав Маринов. Публикуваме ги без никаква редакторска намеса:

Хората крият много психически заболявания, за които самите те не подозират, че ги имат, но се отключват от адреналина. Това е човек, който е силен, защото не е оставил здрава костичка в областта на главата и. И определено е човек, който е познавала и на когото е имала доверие. Погледнала си е телефона, имала е среща, не е очаквала, че този човек има скрити психически отклонения. Най-вероятно тайна любовна връзка, за която никой не е трябвало да разбира, стои зад всичко, щом има и скорошен развод. А може и да е мъж, който и е помагал в живота, но е бил отхвърлен, а мъжкото его не знае граници, когато е накърнено. От любов се превръща в силна омраза със склонност към убийство на всяка цена.

Знаят кой е, но го прикриват, защото го познават. А в днешно време срещу пари се фалшифицират и ДНК експертизи. Ще има виновен за пред обществото, и ще има скрит, който ще продължава да си мисли, че всичко му е позволено. И този виновен ще бъде взет отнякъде и ще е луд. А лудите не могат да ги осъдят. Случаят приключва. Нека почива в мир, макар, че душата и няма да намери покой, знаейки, че убиецът и е на свобода, и че детенцето и ще расте без нея. Полицията отново е заградила мястото. Интересно! Кой ли не си е свършил работата, и дали не се опитват да заменят някой доказателства за да отърват кожата на техен човек с влияние в обществото. Определено убиецът е умен мъж, който знае какво го чака, няма съвест, и е способен на всичко за да постига целите си.

Лично мнение. Разгледах коментарите й във Фейсбук. "Хубави" хора са я наблюдавали. Просто прекрасни!!! Явно е била прекалено добра и е допускала много хора до себе си и явно на много хора е помагала, дори от най-ниските прослойки, а това понякога е в плюс за други, които лесно могат да хвърлят обвинение на някой от ниските прослойки. Визирам благотворителните мероприятия, с които се е занимавала. Определено е човек от обкръжението й. Полицията отклонява вниманието от познати, но няма кой друг да бъде. Дори клошар, наркоман или обикновен човек не би закачил непознат човек, защото не се знае каква ще е реакцията на другия. А в случая са я познавали. Затова никой не е чул никакви викове. Тя е познавала убиеца си.

Напълно е възможно този човек да се върне на местопрестъплението. Обикновено убийците го правят. Връщат се като дойдат на себе си, за да заличат някакви следи или да оставят нови следи с цел отклоняване на вниманието от себе си и заблуждаване на органите. Въпроса е, когато се върне дали ще има някой там, който да го хване.