Президентът Румен Радев да каже какво е отношението му към евентуалния нов проект, който се спряга около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. Това поиска соцдепутатът Стоян Мирчев пред Нова телевизия.

Важно е Радев да каже какво е отношението му към тази партия преди президентските избори, за да го чуят и нашите членове. Това би било коректното отношение към всички хора от БСП, които застанаха зад него и го избраха в първия мандат, обясни Мирчев. И допълни, че това е особено наложително, след като служебният премиер Стефан Янев е заел позиция в подкрепа на един такъв нов бъдещ проект.

Неговият премиер зае позиция, която президентът трябва да каже дали одобрява или не, каза соцдепутатът. Премиерът е служебен и избран от президента. И те би трябвало да бъдат надпартийни без позитиви и отношение към една или друга партия. Затова това залитане на Стефан Янев ми се струва странен, коментира Мирчев.

В българския политически живот винаги има ниша за нови звезди, коментира Мирчев. Според него този нов проект не е конкурентен за БСП, защото клонял повече вдясно. А и Радев, връчвайки мандата на БСП, дал знак към социалистите. Поставили сме ясен вариант - между 10 и 15 септември БСП ще върне мандата, каза още Мирчев. Но обясни, че окончателното решение за действията на партията ще се вземе от Националния съвет на партията в четвъртък.

Трябва да се направи нужното поне да се актуализира бюджета, обясни депутатът. Много е важно да се говори за бюджета и партиите да намерят разумната актуализация - защото ако всеки започне да предлага и иска, накрая самият министър няма да може да изпълни бюджета.

Затова трябва да се водят разговори и да се намери някаква нормалност, коментира той. Не правим пиар, защото не каним Христо Иванов на "Позитано", а в парламента - да седнем около една маса и да говорим, да водим нормален политически разговор. Ако ние правим пиар, и той ще прави такъв, коментира Мирчев по повод аргументите на ДБ да откажат срещата с червените във вторник.