Служебният премиер Стефан Янев благодари на президента Румен Радев за доверието, което му възлага с новия служебен кабинет, след като официално бяха обявени имената на министрите от състава му. Припомняме, че само трима от тях са променени, спрямо досегашния кабинет.

„Обещавам доверието да бъде оправдано по най-добрия начин. Благодаря на всички министри за добре свършената работа в екип. Пред нас стои важната задача да организираме честни и прозрачни избори. Изборите са фундамент на демокрацията, надявам се българските граждани  да бъдат мотивирани да гласуват, така че да имаме градивна и ефективна представителство в парламента, което да може да направи необходимата реформа.  Държавата не може да си позволи да функционира в перманентна политическа криза. Нуждаем се от правителство, защото българските граждани заслужават това, защото България се нуждае от устойчива перспектива. Предстоящите месеци няма да бъдат леки, не бива да се заблуждаваме, предстоят тежки месеци и ще трябва да се положат още по-големи усилия и да се управляват ефективно наличните вече кризи, както и да се предотвратят нови такива. Уверен съм, че може да се справим с това. Оценка за това бъде дадена от българските граждани. Това, което ме мотивира при стъпване в длъжност е думата отговорност. Аз ще продължа да работя съвестно и отговорно в интерес на страната си. Каузата е една това е България и нейното благополучие“, заяви Янев.

Списъкът с новите служебни министри е готов! Само трима са сменениСтефан Янев остава на поста премиер

Радев официално назначи новото служебно правителство, министрите се заклехаБез изненади - само три смени в новия служебен кабинет начело с Янев