"Българските граждани могат да бъдат спокойни, че правителството и ЦИК са предприели всички мерки за честен вот, който отразява реално гласовете. ЦИК и изпълнителната власт са направили организация всички машини с техните софтуер и флашки са достатъчно гарантирани. Електронните ключове са заредени контролирано на определен брой машини. Няма как други машини и флашки да се ползват на вота", заяви служебният премиер Стефан Янев.

На страницата на ЦИК сме готови да публикуваме серийните номера на всички машини и всеки да може да провери даи машината в секцията отговаря, добави той във видеоинтервю за фейсбук страницата на правителството.

Цялото говорене за допълнителни машини, които биват откривани, е спекулация, чиято цел е да демотивира гражданите да гласуват, категоричен бе Янев.

Това са втори поредни избори с масово гласуване с машини. Нека видим опита от 11 юли - тогава нямаше проблеми и съмнения в 

Честни ли ще са изборите, намесва ли се вътрешният министър Бойко Рашков в капманията и какви са следващите стъпки на правителството срещу епидемията от коронавирус ще отговори служебният премиер Стефан Янев.