„Бедността и ниските доходи гонят хората от България, без хора – страната няма ресурс за развитие, защото те са най-ценният капитал.  Истината е 40 % от хората в България живеят под прага или на линията на бедността. Днес, като бях в Раковски ми казаха новата версия на „работещите бедни“  в България, а тя е „работещите гладни“. Време е за промяна, не само в България, но и в Европа. Защото, както се управлява България, така е и Европа. В България начело са ГЕРБ, патриотите с помощта на ДПС, а в Европейския парламент са ЕНП, либералите и консерваторите. Това е управление на рестрикциите! Това е управление, което отне вече дадени социални привилегии. За това в хората има гняв и той се усеща навсякъде в Европа“, заяви пред пловдивчани президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат Сергей Станишев. Той бе на среща под тепетата с граждани, с които дискутираха Европейските избори и как те влияят на всички процеси в България.

На срещата присъстваха още водачът на листата на БСП за България Елена Йончева, Момчил Неков и пловдивският кандидат Тодор Стоилов.

По думите на Станишев има седмица до вота, като призова всичко хора да излязат и да гласуват рационално срещу управлението на ГЕРБ с номер 18 в интегралната бюлетина. Освен европейски, тези избори ще окажат и пряко отношение към политическите процеси в страната.

„От две години не е имало избори в България. Можем да победим! Ако го направим,това ще бъде ясен сигнал, че хората искат промяна и те могат да я получат. При победа на европейските социалисти ще има радикална промяна на управлението на ЕС. Преди два дни се видя дебата между основните кандидати за председател на ЕК, като той категорично бе спечели от  Франс Тимерманс, който даде ясна концепция за различна Европа “, каза президентът на ПЕС. 

Водачът на листата на БСП за България Елена Йончева каза, че БСП може да победи ГЕРБ на тези избори. По думите й България е можела да се превърне в нормална европейска държава, ако милиардите, които са се изсипали в България през годините са били изхарчени правилно, а не са потънали в една малка част от хората. Тя даде пример с днешното си посещение в Съединение. Според нея това е показателно как се харчат европейски средства – в града няма канализация и нормални улици, но имат стадион за 6 млн. лева, който дои е със спорно качество .

„Не може човек, който е работил 40 години да получава 250 лева пенсия.  Трябва да се преборим с бедността и да върнем младите хора в България“, каза Йончева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

 

Спонсорирана публикация.