Лидерите на Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов не участваха в срещата с "Има такъв народ". Отсъствието им може да бъде тълкувано по различни начини, но има резон тъй като лидерът на партията, събрала най- много гласове , също не участва в преговоритеза правителство. 

След срещата с "Има такъв народ", която представи състава на проектокабинета, Владислав Пенев от "Демократична България" коментира, че след заседание на парламентарната група на обединението, което е след няколко часа, ще решат дали да подкрепят кабинета. "Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета. Ще обсъдим всички плюсове и минуси. Да, Петър Илиев е в кабинета",  заяви Пенев. 

"Не бих казал, че е знаково отсъствието на двамата лидери на "Демократична България" Христо Иванов и Атанас Атанасов", каза още Панев. Добави, че вероятно и двамата ще бъдат на обсъждането на парламентарната група.

Той не пожела да коментира имената на отделните кандидат-министри. Пенев потвърди, че по време на срещата са били дискутирани основните приоритети на "Има такъв народ" в три сфери - съдебна реформа, образование и икономика.

От ДБ са поискали ИТН да представят документ, който да потвъждава каква ще бъде управленската им програма. За коалиция между двете партии не е говорено.

Днес ще бъде заседанието на парламентарната група, но предстои и заседание на органите на трите политическа партии, част от "Демократична България", каза още Панев.

„Не мисля, че сме отравяли някакви томахавки, за да ги заравяме. Ние сме с цялото намерение да се отнесем сериозно към този въпрос, и ако имаме достатъчно аргументи, ще подкрепим правителството. Не мисля, че шансовете за това са повече от 50%. Все още има теми за доизчистване от обсъжданите на срещите на работните групи”, обясни Панев.