Георги Султанов – солист на Държавна опера-Пловдив, е предложението на партия „Има такъв народ” за министър на културата. Роденият в Ямбол тенор, е възпитаник на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев”, където завършва „Музикална педагогика” и  „Оперно пеене” при проф. Калина Жекова.

Пял е на сцените на Музикалния театър във Велико Търново, операта на Бургас и Националната опера и балет. От 2001 г. Георги Султанов е музикален и финансов консултант към фестивала „Златната Диана”  в Ямбол.  Член е на „Ново Бахово общество”  в Лайпциг – Германия. Председател на Сдружение „АРТЕМ“ в подкрепа на професионално образование в сферата на изкуствата.

В настоящето издание на фестивала Opera Open на Държавна опера-Пловдив публиката може да го види в спектакъла „Дон Жуан”, където изпълнява партията на Дон Отавио. Той ще се играе на 20 август от 20.30 часа на Античния театър.

Султанов е израснал в семейство на артисти, той е внук на големия български актьор Петър Слабаков. Майка му Боряна е виолончелист, баща му Николай - диригент, а вуйчо му Красимир – художник . Дядо му от бащина линия е Георги Султанов – основател на музикалния театър в Ямбол.

Самият тенор свири на цигулка, пиано и обой, но в крайна сметка избира да се развива професионално в оперното пеене.