Слави Трифонов не възнамерява да отстъпи от желанието ти си да основе партия и да застане на политическата сцена у нас. Въпреки отказа на ВКС партията "Няма такава държава" да бъде регистрирана, тв водещият ще направи нов опит с ново име и лого на политическото формирование. 

Новият политически субект, с който Слави ще опита да бъде вписан като партия, ще се казва "Има такъв народ", а емблемата ще бъде изработена наново. 

Причината да се стигне до тук е отказът на две инстанции партията на Трифонов да бъде регистрирана. Мотивите на магистратите са, че са използвани държавни символи в логото и името на партията. 

"Днес Върховният касационен съд отказа регистрацията на партия „Няма такава държава“, защото използвала цветовете на българското знаме. Ами, добре. Това ли измислихте? Е, много сте умни, няма що! Така ли мислите, че ще ни спрете? С боички и с наименования? Важно е съдържанието, а не опаковката.

Затова, ние, същите хора, със същите идеи, със същото съдържание и със същите намерения, ще регистрираме нова партия. С ново име и други цветове! Влизам в регистрация на партия, която ще се нарича „Има такъв народ“ и в логото си ще има съвсем други цветове. Чакам ви да видя какво ще измислите сега!", написа в личния си фейсбук профил Дългия, подписвайки се като "Слави Трифонов – свободен гражданин със свободен дух". 

Тепърва ще стане ясно дали този път Трифонов и екипът му ще покрият законовите изискванията и ще пробият в политическия свят от първо лице. 

 

Официално: Слави Трифонов няма "Няма такава държава", ВКС отказа регистрация на партиятаВ логото е използван българският флаг, което е недопустимо за политически цели