Слави Трифонов продължава да се възползва от възможностите на социалните мрежи, коментирайки различни теми в наскоро създадената си официална страница във Facebook. Гологлавият шоумен този път повдигна въпроса за това как медиите в България отразяват референдумите – този в испанската провинция Каталония, след който има над 700 ранени, и този, иницииран от екипа на Слави и проведен у нас по-рано тази година.

Ето го цялото съобщение от страницата на водещия, без редакторска намеса:

„Медиите в България отразяват референдума в Каталуния по изключителен начин - като първа новина и с най-малки подробности. А, доколкото си спомням, в продължение на една година референдумът в България, на който участваха три милиона и половина души, беше отразен от същите медии много, много срамежливо. Явно, за да отразят българските медии един референдум, трябва да има кръв.”

По-голямата част от коментиралите подкрепят позицията на водещия.

Припомняме, че референдума на Слави предлагаше смяна на избирателната система у нас, за премахване на партийните субсидии и др. В крайна сметка обаче над 11 хиляди гласа не достигнаха, за да бъдат признати резултатите от него.