Иван Тотев бяга от дебат за бъдещето на Пловдив, заяви в отговор на журналистически въпрос кандидатът за кмет на Пловдив и народен представител Славчо Атанасов. Той припомни, че от предизборния му щаб са изпратили преди няколко дни писмо до кандидата на ГЕРБ и сегашен кмет Иван Тотев, но засега отговорът бил мълчание.

Славчо Атанасов заяви, че  продължава кампанията си като се среща всекидневно с по над 400 пловдивчани в различни райони на Пловдив. "Виждам настроението сред хората и знам, че опазим ли вота от фалшификации - ще победим. И отново ще повторя - този път няма да стане. Няма да позволим да се случи онова, което се случи през 2011 г.- манипулиране и фалшифициране на вота", заяви Славчо Атанасов. Той съобщи, че предстои среща на лидерите на ВМРО и НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов с вътрешния министър Румяна Бъчварова именно по въпроса за почтеността на изборите и мерките срещу купуването на гласове.

Още една партия подкрепи кандидата за кмет Славчо Атанасов. Днес  за него  застанаха от  Обединен блок на труда. "Българските лейбъристи споделяме възгледите и идеите в програмата на Славчо Атанасов, особено категорично - социалната му политика, и безусловно подкрепяме кандидатурата му. Ангажираме се да работим за каузата. Искаме реална промяна в управлението на Пловдив", заяви областният координатор на ОБТ Никола Янакиев.За мен е важно, че ръка ни подаде партия, която защитава социалните интереси на гражданите. Ние също винаги сме били за силна социална политика, каквато в този мандат няма, защото социалните придобивки на пловдивчани бяха отнети в голямата си част", каза в отговор на подкрепата Славчо Атанасов.

Подкрепата на социална партия като ОБТ е подкрепа за социалната политика, отстоявана от Славчо Атанасов, подчерта и градският координатор на НФСБ Костадин Гаров.

"Коалицията, която застана зад Славчо Атанасов има една кауза - по-добро управление на Пловдив. Знае се, че преди избори и лов се лъже най-много. Но  това, което говорим ние сега - сме го показали преди 4 години. Новият кредит на доверие, който пловдивчани ще ни дадат, защото аз съм убеден в победата, ще ни позвои да свършим това, което тогава не успяхвме, защото изборите бяха фалшифицирани. Но, този път няма да стане", заяви Александър Сиди, градски лидер на ВМРО.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg