Нов скандал разтресе кметството на район „Северен”, като в челен сблъсък са влезли кметът Стоян Алексиев и неговото вице Лариса Кътова. В резултат на скандала Кътова е била уволнена, а тя е пуснала сигнали срещи него.

Според Алексиев Кътова не е идвала на работа и искала да подписва договори само с избрани от нея фирми. Зам.-кметицата пък твърди, че е подписан договор на двойни цени за детска площадка на ул. „Борба”.

Конфликтът между двамата е от месеци, като Алексиев и Кътова влизали често в полемика по различни точки от дневния ред на района и дейностите.  Преди бившият шеф на „Паркове и градини” да спечели изборите повече от 6 месеца Лариса Кътова бе временно изпълняваща длъжността кмет със заповед на Ральо Ралев от ареста. Самата тя също имаше номинации за кмет на район „Северен”, но  в крайна сметка партийното ръководство се спря на Алексиев, а Кътова получи избираемо място за Общинския съвет. Тя спечели мандат за местния парламент, но при акцията по вкарването на Александър Държиков в ОбС, се отказа в полза на зам.-кметското си място в „Северен”.

„Много я търпяхме дори. Тя продължаваше корупционните практики от предишното ръководство в лицето на Ральро Ралев. Искаше да подписва само договори с определени фирми, не идваше на работа, бавеше преписки и се държеше грубо със служителите и гражданите. Няма как да го позволя. Не знам какви сигнали е пуснала срещу мен, но ситуацията е „Крадецът вика, дръжте крадеца. Има Етична комисия на ГЕРБ, те ще решат кой е прав и кой не”, каза Алексиев пред TrafficNews.

Преди Алексиев да уволни Кътова той е издал заповед, в която й се вменяват допълнителни отговорности. Тя е трябвало да обикаля района със служебен велосипед, като на няколко пъти в заповедта е било подчертано превозното средство, и да следи за незаконните сметища.

Сигналът срещу Стоян Алексиев е депозиран в Община Пловдив и Етичната комисия на ГЕРБ, а кметът на „Северен” подготвя свой доклад за действията на доскорошното му вице към партийната структура.

Лариса Кътова не отговаря на мобилния си телефон.