След като в събота ВМРО регистрира самостоятелна листа за евроизборите, днес и останалите две партии от "Обединените патриоти" -  "Атака" и НФСБ входираха собствените си кандидати в ЦИК.

В листата на партията на Волен Сидеров известни политици няма. Сидеров направи телевизионен кастинг по партийната "Алфа".

"Изредиха се над 45 човека, от които 17 зрителите ги класираха за листата на "Атака", разказа Сидеров. Той заключи, че това показва, че "школата Атака работи". Сидеров отказа да прогнозира за колко мандата ще се бори на изборите на 26 май.

Начело на листата е доктор Георги Димов, който спечели SMS-гласуването на зрителите. Оказа се, че Димов е бил част от Движение 21 – партията на Татяна Дончева. Самият той разказа, че е бил и част от ръководството на национално движение "Русофили".

"Основното искане на така ще бъде предоговаряне на финансовите правила между Евросъюза и България, после падане на санкциите срещу Русия", обясни Сидеров.

НФСБ пък отива на евровота през май в коалиция с партия "Средна европейска класа", а общото им име е "Патриоти за Валери Симеонов". Именно лидерът на НФСБ е първи в листата.

"Имаме представители на доста етноси, включително на ромския", разказа Симеонов. Той описа листата си като хора, които са се доказали, утвърдили са се в работата си и в бизнеса и паралелно се занимават с политика.

Симеонов разказа, че регистрира листата с "празнична нагласа".

"Ако народът каже двама или трима ще сме благодарни", заяви лидерът на НФСБ на въпрос колко мандата очаква на вота.