Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че най-вероятно е партията му да се яви самостоятелно на предстоящия през май евровот.

"ВМРО преустановиха възможността да се явяваме заедно. Разговорът става безпредметен. Освен това ние с тях два месеца и половина водим разговори за двуформатно явяване. Двете партии, защото с "Атака" трудно можем да намерим общо външнополитическа платформа. По-различни сме просто, не е задължително. Но с ВМРО нямаме противоречия, но след като водим два месеца и половина разговори, изведнъж те казват: "Дайте пак да се съберем трите партии да пробваме наново", поясни той позицията си пред БНТ.

По думите му воеводите вече водят активна кампания за своя водач на листа с билбордове, даже с плакати по провинцията.

"Не е коректно", настоя Симеонов.

"Вижда се, че едно се говори пред медиите. Гледай какво прави другия. Сега сме в очакване да се върне г-н Каракачанов, не знам къде е бил в Хисаря на почивка, евентуално да сме се съберели. Според мен цялата работа е издънена", отсече лидерът на НФСБ.

Във връзка със срещата на премиера Борисов с патриарха и главния мюфтия, Симеонов коментира: "Отправям упрек към министър-председателя, който е в основата на опрощаването. С този театър, който прави с привикването на мюфтията и патриарха, едва ли не да успокои общественото мнение".

Той посочи, че премиерът се чувства гузен и това предизвиква агресия в него.

"В неделя или в събота, на тяхно мероприятие, точно моя коалиционен партньор Бойко Борисов да хвърли упрек срещу мене с намек, че лесно било да дърпаш бабички по границата, а не здрави мюсюлмани. Това беше отправено лично към мене. Това беше една клевета, шаблонна фраза, която завъртяха някои медии", допълни още Симеонов и определи това като грозно и некоректно.