От близо година и половина лидерите на ВОЛЯ Веселин Марешки и НФСБ Валери Симеонов са коментирали коалиция между двете парии.

Относно конфликтите, които двамата са имали в парламента, Симеонов заяви, че всичко това е приключило до 2019 година.

Дебатите между нас бяха относно изборния кодекс и медийната кампания срещу мен, представена като теза на майките на деца с увреждания. Всичко това е подвело  господин Марешки,  имаме две негативни изказвания за 4 години, това са парламентарни дебати, при които в някои случаи емоцията надделява. След 2019 година между двамата не е имало размяна на упреци, категоричен е Симеонов.

Коалицията между двамата е била планувана и реакцията на другите политически сили и обществото изненадва Симеонов, който не вижда нищо толкова впечатляващо за съюза между двете партии, тъй като те имат много сходни програми.

От година и половина ние сме в диалог с господин Марешки и коментираме патриотично обединение. Политиката не се движи от личните отношение, а от определени закономерности в политическо отношение. Ние нямаме никакво разминаване и имаме подкрепа от тях за редица законопроекти“, коментира Симеонов в ефира на Нова телевизия.

Програмите на двете партии съвпадали с около 95%, а противоречията тепърва ще се изчистват. Това заяви още Симеонов.