„Ще заведа вероятно съдебни дела, защото това е договор. Вероятно с юристите ще се консултирам какви точно дела ще заведа срещу БНТ за нарушеното споразумение от страна на ръководството“, каза Волен Сидеров в парламента. Това беше първото и последно участие на г-н Волен Сидеров в тази кампания в ефира на БНТ, заяви по-рано сутринта генералният директор на телевизията Емил Кошлуков в сутрешния блок. „Докато ние не получим официално извинение от г-н Сидеров, което ще разгледаме, аз моля най-учтиво колегите да не канят г-н Сидеров. Всъщност не моля, а разпореждам, за да се знае чия е отговорността за това решение”, добави Кошлуков.

Заповедта му идва след като във вторник вечерта Сидеров провали с поведението си предизборно издание на „Референдум” и се наложи в студиото да влезе жандармерия за да бъде остранен, а предаването бе временно спряло. Сидеров не се съобрази с регламента и не даде думата на нито един представител на партия, въпреки, че микрофонът му беше спрян. по-късно, тъй като „Атака” има договор с телевизията за предизборното му отразяване, като кандидат за кмет на София. Сидеров днес влезе в ролята на жертва и се оплака, че на журналистите им е удобно да го нападат. „Аз съм свикнал на това упражнение от 15 години, да го изпитвам – медиите да са срещу мен и то под диктовка”, каза Сидеров. Той смята, че има причина водещата предаването Добрина Чешмеджиева „да се извини за това, че ми спря микрофона

„И вече оставям настрана патетичните изяви на г-н Кошлуков, който вече много иска да се хареса на соросоидите“, добави Сидеров. Емил Кошлуков стана директор на БНТ благодарение на стажа си като програмен директор на телевизията на „Атака” – „Алфа”.

„Не съм пил преди предаването. Тези глупости, които се говорят за мен, са нещо обичайно и се говорят от 15 години”, отрече слуховете за състоянието си по време на предаването Сидеров. Той заяви, че "БНТ и БНР са едни безумни предприятия, в които работят хиляди хора и се изсипват десетки милиони, за да обслужват конюнктурни интереси, и се посочват хора, които са неудобни".

Кошлуков обяви, че докато той е генерален директор на БНТ няма да търпи подобно отношение и поведение в ефира и че този брой на предаването няма да бъде повторен и предаването ще бъде свалено от сайта на телевизията..

Ръководството на телевизията излезе с декларация в която "заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на "Атака" Волен Сидеров".В документа се казва още, че заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

Волен Сидеров беше изгонен с жандармерия от Референдум по БНТСидеров не даваше думата на другите участници