Лидерът на „Атака” и кандидат за кмет на София Волен Сидеров показа за пореден път на какво е способен в предаването „Референдум” по БНТ. Наложи се намесата на жандармерията, охраняваща телевизията в ефир, за да бъде усмирен и отстранен. Скандалът бе заформен от Сидеров и секретаря на ВМРО Юлиан Ангелов. Двамата се отнесоха с пренебрежение към призивите на водещата Чешмеджиева за ред и спазване на регламента и на даваха думата на останалите участници в дискусията с представители на парламентарните партии.

Жандармерията влезе след отказ на лидера на "Атака" да прекрати участието си заради нарушаване на регламента и непристойно, според водещата и останалите участници. поведение

Това ядоса Волен Сидеров и той започна да търси сметка на Чешмеджиева колко е бюджетът на БНТ. Попита я също така защо обществената телевизия му налага цензура. Другите представители на партии опитаха да кажат нещо, но не успяха. В един момент към Сидеров се приближиха двама жандармеристи, но не се наложи да употребят сила. Юлиян Ангелов напусна студиото, а след него и млади хора от публиката също го последваха.  

След прекъсването поискано от Чешмеджиева, в което бяха излъчени реклами, дискусията продължи без Сидеров и Ангелов, само с участието на Даниела Дариткова от ГЕРБ, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС и Веселин Марешки, лидер на "Воля”