Бившият президент на България Росен Плевналиев коментира политическата обстановка в страната пред Нова телевизия. 

"Ние сме демократична държава не може да е имало каквото и да било подслушване, ако не е имало решение на съда. Сега цялата власт е в президента Радев, но той не изажда факти. Трябва да бъдем честни към българския избирател, нека да му покажем фактите и истината. През 2012-а година имаше подобен скандал и отново без доказателства. Не е имало нито едно доказателство за подслушване повече от 30 години. За мен не е случайно, че отново генерал Атанасов е основният герой в подобен скандал. Това действие не е коректно към българския граждани", започна Плевналиев.

"Вярвам, че най-добро за България ще е да влезе в еврозоната. Заплатите ще бъдат по-високи и икономиката ще тръгне нагоре. Служебното правителството трябва да прави избори, а не да обезглавява целия сектор сигурност. Незаконно беше уволнен главният секретар. Депутатите на ИТН се обърнаха на 180 градуса след всичко, което обещаха. След актуализацията на пенсиите на първо четене от ИТН гласуваха за, а на второто четене гласуваха за не. Това са популистки партии, за да вземат властта всички популисти правят едно и също нещо. Казват, че са били послушвани, но не представят никакви доказателства", добави Плевналиев.

"Не може един президент на България да говори така. Той води политически битки. Нито един президент на демократична държава не е правил това. Вкарва се огромен реваншизъм и агресия. Защо ни отнеха правото да гласуваме с бюлетина? Кой ще управлява този софтуер? Надявам се да имаме легитимни избори и легитимно народно събрание, за да не се влоши демократичността. Давам си сметка, че четири години можем да продължим по същия начин. Агентите на Държавна сигурност изплуваха и те ни казват какво ще се случва. Надявам се да можем да направим нещо коренно различно. Президентът Радев държи всичко и някой трябва да понесе отговорност. Нито един президент не е правил това, което прави Радев. Мечтата на Кремъл е да станем президентска република", каза още бившият президент.