Реформаторския блок /РБ/ ще подкрепи независимия кандидат за кмет Здравко Димитров. Това е резултатът от срещата между лидерите на пловдивските структури от блока. Днес Никола Хаджийски на СДС, Пепа Деведжиева на ДСБ, Савина Петкова на ДБГ,  Елка Милева на БЗНС и Кемал Тинев на НПСД се срещнаха с бившия депутат от ГЕРБ, който в момента е независим.

Реформаторският блок подкрепя кандидатурата ми като независим кандидат за кмет на Пловдив! Срещата ни приключи успешно. Вярвайте в доброто!  Това написа във Фейсбук  Здравко Димитров.

Зад Зико са застанали 4 от петте формации в блока - СДС, ДСБ, НПСД и БЗНС. Движение България на Гражданите с местен лидер Савина Петкова следва на направи вътрешно гласуване в партията и тогава ще бъде оповестено крайно решение.

Реформаторите ще имат собствена листа със съветници, тъй като Димитров ще остане независим. Блокът се надява на широка дясна коалиция. 

Все още не е ясно дали Реформаторите ще постигнат съгласие да се явят с еднинна листа на изборите или всяка от партиите ще се регистрира поотделно. 

Крайният срок определен от ЦИК за регистрация на партиите е до паметната дата 9-ти септември, а за коалициите - седмица след това.

TrafficNews.bg