В МВР работи по проверки за злоупотреби с обществени пари, които са 3 пъти по-големи от тези в КТБ, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков след като връчи договора на олимпийската шампионка Ивет Григорова с МВР.

"Трябва да се изяснят много факти и да се покажат на обществото. Не може да се изгражда магистрала "Хемус" без строителни книжа, без разрешения за строеж, без определен изпълнител, без да има сторител, който да отговаря за некачествено строителство. Не може да се да се изгребва коритото на река и това да е основа на магистрала", каза Рашков.

Той припомни за раздадените авансово 1,2 милиарда лева за магистрали, над 600 милиона за язовири, по думите му - на приближени на бивата власт, и несъбраните 600 милиона от такси в хазарта.

"Трябва да се посочи кой е стоял в центъра на тези събития и кой е подарявал тези огромни активи. Ще надхвърлят 2-3 пъти злоупотребите в КТБ. Срещу нас са изправени доста мощни сили", каза още Рашков.

Той е разговарял с шефа на НАП Румен Спецов и знае за заплахите срещу него. Според него много длъжностни лица получават заплахи и МВР ще прецени дали са сериозни, а след това ще защити Спецов.