Изводът от поредната невъзможност за съставяне на правителство и перспективата за нови предсрочни избори е, че ГЕРБ не може да бъде неглижират. Това заяви депутатът Тома Биков.  

„Това е симптом за неспособност на намеренията на тези политически сили, които имаха свръхзаявки. Няма как антиГЕРБ реториката да се превърне в спойка, те имат огромни различния. ГЕРБ не може да бъде неглижиран все едно не съществува. Трябва да минем в един малко по-рационален и смислен разговор“, заяви Биков.

Той прогнозира ниска избирателна активност и заяви, че след вота трябва да се положат всички усилия, като това може да се случи заедно.

От ГЕРБ изчакват датата за предстоящите президентски избори и тогава ще обявят техния кандидат за президент. Според Биков той трябва да бъде медиатор и да възстанови политически диалог.

Политическата ситуация коментира и пловдивският депутат Радомир Чолаков.

„Колегите се наиграха, видя се че не може да съставят правителство и отиваме на избори. Не може да бъде съставено правителство без ГЕРБ. Още от самото начало беше ясно, че ИТН не са влезли в парламента, за да преговарят, те имат друга цел и си я следват. Сега наблюдаваме една политическа агония“, каза още той.