Моят ангажимент е да посоча министрите в служебното правителство, делегирал съм пълни правомощията да водят своята кадрова политика“, заяви Румен Радев по повод освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев от длъжност. Припомняме, че днес президентът откри  конференцията „Инициатива „Три морета“ - единство, иновации, свързаност“. Във форума участват експерти от транспортния сектор от 12 държави.

„Значението на тази инициатива е огромно, заедно с нашите партньори ще работим, за да има много по-високо иновации, да има повече инвестиции и да можем да накараме младите хора да останат в нашия регион. За да вървим към една по-бърза икономическа и социална свързаност със Запада“, заяви президента след откриването на инициативата и припомни, че тя е получила подкрепа от САЩ и Европейската комисия.

Лидерът на ДПС трябва да преосмисли понятието „родина“ и в какъв контекст я употребява. И да си припомни, че положил клетва на българската Конституция, където пише, че не може да се създават партии на етническа основа“, посочи президентът по повод посещението на Карадайъ с президента на Турция Ердоган.

Той допълни, че отношенията на страната ни с Турция са изключително важни.

Турция е добър съсед, важен партньор и съюзник. Но тези отношения се изграждат на база равнопоставеност, взаимно уважение и ненамеса във вътрешните дела“ и посяни , че той не е знаел, че тази среща ще се състои.