Бойко Борисов не е поставил никакви условия за подкрепата на ГЕРБ на проф. Анастас Герджиков. Това заяви кандидатът за президент, който бе издигнат от инициативен комитет, а след това и подкрепен от ГЕРБ.

Той е категоричен, че е кандидат на всички българи и именно поради тази причина за него няма значение коя партия би го подкрепила.

„От ГЕРБ не ми поставиха нито едно условие, изрично казаха, че не дължа нищо срещу тази подкрепа и поради тази причина аз не смятам, че съм обвързан по някакъв начин с тях. Красимир Вълчев е предложил моята кандидатура и заедно с него се срещнах с Бойко Борисов. Бившият премиер заяви, че не очаква нищо от мен. Ние ще водим и абсолютно отделна  предизборна кампания“, заяви Герждиков пред Нова телевизия.

Според него държавата има нужда от обединение.

„Мотивацията ми е свързана с това, че сме в много тежка политическа криза и това се дължи на това, че сме все по-разединени.  Ако се бяхме обединили около определени политики нямаше да стигнем до тук – трети парламентарни избори. Аз не виждам кой с кого ще се събере, тъй като е всеки е казал нещо лошо срещу другия“, коментира още ректорът на СУ.

 Той категорично заяви, че ще гласува за „тайната на вота“.

„Партия ГЕРБ е правила много грешки през годините, те са били три пъти в управлението и няма как да не са допускали грешки, но след като три пъти са били избирани, значи очевидно са допринесли с нещо. Аз приемам политиката на ГЕРБ по едни въпроси и не приемам по други“, каза още той.

Според него най-много грешки са били допуснати през първия мандат на ГЕРБ. Герджиков се надява, че ще бъде подкрепен и от други партии, а не само от ГЕРБ.

„Това, че други партии не пожелаха да ме подкрепят ме превърна в т.нар. кандидат на партия ГЕРБ. В самото начало се надявах да получа подкрепа и от други партии, за да можем да имаме това така нужно обединение“, каза Герджиков.

„Нямам нищо общо с ДПС и никога не съм се виждал нито с Местан, нито с Доган“, каза още той.