ГЕРБ дадоха пресконференция относно политическата ситуация в страната и действията на служебното правителство.  Томислав Дончев, Деница Сачева, Тома Биков и проф. Костадин Ангелов заявиха, че служебното правителство действа като предизборен щаб на президента Румен Радев, а освен това и целенасочено пропагандира за партиите, от които е съставено – БСП, ДБ, ИСМВ и ДПС.

„В момента тава правителство е като кръжок по политическа риторика. Ще внесем жалба в ЦИК срещу служебното правителство, тъй като безсрамно се занимава с политическа пропаганда”, каза Томислав Дончев.

Проф. Костадин Ангелов нападна остро своя наследник на министерския пост д-р Стойчо Кацарев.

„Има налични 2,7 млн. ваксини, които стоят във фризерите в различните РЗИ-та. Единствената държава, за голям наш срам, дойде еврокомисаря вакси и заяви, че ЕС ще направи нашия план за ваксинация, тъй като правителството не може да се справи. Защо това се случва, когато стигнахме до 40 000 ваксини на ден? Сега очакваме да има процедури за отказване за доставка на ваксини, което е позорно, а може и да се бракуват. Това е логично, защото сме единствената страна в ЕС, която има антиваксър за министър”, каза проф. Ангелов. Той даде пример с публикации на здравния министър в профила му, които са свързани с пропаганда срещу ваксините.

С всички тези действия разколебават населението, а още повече ни тласкат към тежка здравна криза и четвърта вълна.

„С това управление на здравната криза умишлено подготвят страната за нова четвърта вълна. Все повече са притеснения за лобистки текстове на предлагани нормативни актове.Никога в МЗ не е вилнял такъв лобизъм и това е изключително опасно”, каза Ангелов.

Тома Биков заяви, че това правителство е странна смесица между БСП, ДБ, ИСМВ с подкрепата на ДПС.

„Това правителство работи откровено за тези партии за изборите, като не носят никаква отговорност.  Този модел на управление без парламент може да се хареса и след изборите отново  да стане същото. България не може да бъде абсолютна президентска република, обединена в нов отечествен фронт, решил да проведе народен съд”, каза Биков.