Проф. Анастас Герджиков отговори с писмо на репликите, разменени задочно вчера в Хасково между него и президента Румен Радев.

"От медиите разбирам, че след като за пореден път не събрахте смелост да се явите на дебат с мен, от другия край на Хасково сте ми дали някои съвети. Препоръката Ви да не повтарям думите на Бойко Борисов е странна, защото никога не съм повтарял чужди думи. Аз съм филолог, познавам добре българския език, не ми липсват и идеи, затова не ми се налага да заучавам наизуст написаното от други хора". Това пише кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков до президента Румен Радев, съобщиха от Инциативния комитет.

"Това е странен съвет също и за това, защото Вие сте този, който започна да повтаря моите послания - същите, на които отначало се присмивахте. Когато заявявате, че е изключително важно да имаме работещ парламент и правителство, Вие повтаряте моята основна теза, но на Вас тя не Ви отива, защото Ваша e главната отговорност да няма работещ парламент и редовно правителство", пише Герджиков.

"Вие не можете да бъдете обединител, защото именно Ваша е и отговорността за разединението на българските граждани. Но най-важното е това, че Вие отбягвате дебата с мен дори от разстояние. Вие не спорите с мои тези, а се опитвате да ме дискредитирате, като ме идентифицирате с други личности. Вашата лична омраза и вендета срещу Бойко Борисов отначало се прехвърли срещу партията му, а сега искате и в президентските избори да измести важното - дебата за бъдещето на България", пише още кандидатът за президент.

"Не допускайте с икономиката да се случи това, което стана със здравната криза - след месеци на бездействие вече никакви мерки не могат да помогнат. Ако сега не вземете мерки за спасяване на бизнеса, ще стане късно и за икономиката", заявява Герджиков.