Продължават експертните разговори на "Има такъв народ" с БСП, "Демократична България" и "Изправи се БГ!Ние идваме!". Представителите на партиите обсъждат конкретни политики, които да реализира новото правителство. Вчера във фокуса на разговорите бяха правосъдната реформа и социалната политика.

От "Демократична България" са поставили въпроса за прекратяването на мандата на ВСС, като смятат, че трябва да се използва конституционна процедура. Обърнали са внимание на вече внесения от тях Закон за съдебната власт и настояват за конституционни промени.

От "Изправи се БГ! Ние идваме!" са скептични за конституционни реформи. Искат веднага отстраняване на главния прокурор. В областта на социалната политика настояват за преизчисление на пенсиите от 1 октомври, а не от следващата година, както и за увеличаването на средствата за хора с увреждания, и увеличаване на помощта за раждане на дете.

Все още имена на бъдещите министри не се обсъждат, но от "Има такъв народ" обявиха, че може да са готови с кабинет до края на седмицата.