Оставките са нещо много нормално, те са пречистване. Никой не се е родил премиер, министър или депутат. По-ненормално е да не си дават оставките, когато има проблем. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред bTV.

Той припомни за "лъжата Костинброд" и предрече "Костинброд 2" преди евроизборите.

"Точно в деня на размисъл, когато не може да се реагира, БСП занесоха сигналите в прокуратурата. Те в това са най-добри и нямат друг шанс. В учебника на КГБ пише следното: "Най-добрият начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и след това да ги съчетаеш в някаква комбинация". Тръгва информацията, ГЕРБ губи 6% заради Костинброд и след това се оказва, че няма фалшиви бюлетини, нито автобуси с двойни дъна. В четвъртък-петък ще се готвим за реакция", каза още премиерът.

Те виждат, че като аргументи няма какво да направят. Разчитаха, че със злоба и жлъч ще разклатят партията. Уплашиха се, защото направеното от ГЕРБ няма алтернатива. На този фон е нашата листа с компетентни и знаещи хора - на базата на какво да ни победят", попита Борисов.

На въпрос дали ще има още рокади в кабинета, премиерът каза: "Колкото е необходимо".

"Моята битка не е да си връщам партията от Цветан Цветанов, а как партията да продължи без Борисов. Аз няма да съм вечен, вече съм на 60 години. Трябва да се подготви едно ядро от млади и можещи политици", каза той.  "Цветанов има знание и качества, които трябва да се ползват. Сега се е дръпнал. Ние сме като футболен тим, днес си звезда, утре си резерва", заяви Борисов, коментирайки мястото на Цветанов в ГЕРБ.

"Няма по-лошо от омразата. А те с цялото си лице излъчват омраза. Ние никога не сме казвали, че БСП изчезва, въпреки, че сме ги били толкова пъти на избори", заяви Борисов.

Борисов: Готвят ни нов Костинброд, не празнувайте, а гласувайте!ГЕРБ загърби скандалите и обяви курс към победа пред 14 000 души в "Арена Армеец"