Имаме съвпадение в икономическата и финансовата част на програмите. Основно разговорът беше по отношение на предстоящите краткосрочни и дългосрочни решения, които трябва да вземе парламентът по отношение на най-уязвимите групи. Това каза пред журналисти председателят на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова след експертна среща с "Има такъв народ".

Коментирахме преизчисляване на пенсиите в две стъпки - от 1 октомври в резултат на актуализация на бюджета, която ще бъде направена през следващия месец, и от 1 януари промените за пенсиите да продължат, както и подкрепата за най-уязвимите групи, съобщи тя, цитирана от БТА.

Нашето настояване е минималната пенсия да стане 369 лева, да стигне прага на бедност и да бъдат повишени всички останали пенсии или на база осигурителен доход от някоя от последните години, или с повишаване на коефициента на всяка година осигурителен стаж, посочи Манолова.

Със сигурност ще има промени от 1 октомври, продължаваме да уточняваме детайлите, коментира тя и заяви, че няма да отстъпят да има преизчисляване от 1 октомври и минималната пенсия да е 369 лева, както и подкрепа за семействата с деца и за хората с увреждания.