"Преди да отида да гласувам, посетих църквата „Св. Св. Кирик и Юлита“ в Банкя. Помолих се за здраве и просперитет."

Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Facebook, в който публикува и снимки от събитието. Под поста му се нароиха за секунди коментари, повечето от които поздравяващи министър-председателя. "А помолихте ли се за прошка?", пита плахо един от ползвателите на социалната мрежа. Друг му пожелава "смазващ успех пред лъжливите овчарки!"

Малко след гласуването премиерът се спря пред журналистите, които го чакаха, за да отговори на въпросите им. "Европа трябва да е такава каквато на нас ни харесва. А това значи сигурна, справедлива, високи доходи, просперираща", заяви премиерът. Той не спести критики по адрес на президента Румен Радев. „Той беше активен в тази кампания и аз го приемам като политически лидер. През цялата кампания работи за БСП“, каза Борисов, като уточни, че не желае да влиза в подробности, за да не си разваля настроението.

Премиерът подкрепи в същото време публикуването от медиите на резултатите в изборния ден от социологическите агенции, което по принцип не е позволено от Изборния кодекс. „Резултатите не само трябва да ги публикуват, а всяка агенция, която е лъгала през този месец, медиите да напишат кои дават лъжливи надежди. Не може да се лъже безогледно по този начин и да вземат пари“, възмути се премиерът. "Честността е най-важното нещо. Така че съм забранил да ми казват какви са резултатите. И утре е ден в крайна сметка'', заяви Борисов.