Структурите на НФСБ в Пловдив и областта са номинирали лидера си Валери Симеонов за водач на листата на предстоящите избори за Европейски парламент, съобщи зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев на пресконференция в Пловдив днес. На нея присъства и депутатът Славчо Атанасов.  

„Желанието на структурите на НФСБ по места е партията да отиде на предстоящите преговори, а след това и избори, подготвена и със силна кандидатура. Хората са категорични, че това е Валери Симеонов, тъй като общата позиция е, че само една лидерска номинация би активизирала максимално патриотичния вот“, подчерта Борис Ячев.

От партийните структури са изтъкнали като мотиви и външната политика, провеждана от лидера на НФСБ. Като работата на Валери Симеонов като член на ПАСЕ в 43-то Народно събрание, по време на която е осъществил поредица от европейски контакти и е участвал във взимането на важни решения. Като вицепремиер, той направи изключително много за защита на българските малцинства в чужбина, са посочили хората и са дали пример за Унгария и Украйна, където бяха открити български училища и бяха засилени изключително бизнес контактите.

Борис Ячев заяви очакванията тази номинация да бъде подкрепена и от другите партии в „Обединени патриоти“. Заедно с това има заявена подкрепа от различни организации и структури, чиито права Валери Симеонов е защитавал – като малките и средни търговци на горива и собствениците на казани за ракия.

„Досега няма номинация на някой от лидерите на партиите в патриотичната коалиция – това е първата. Отново ще подчертая – считаме, че издигането на лидер на една от трите формации ще мобилизира патриотичния електорат“, каза Борис Ячев.