Конференцията на БСП в Пловдив, която трябваше да избере нов председател на градския съвет на социалистите в неделя, ще бъде отложена. Всеки момент Изпълнителното бюро на партията под тепетата ще вземе решението, след като в България бе въведено извънредно положение от Народното събрание.

„Всички документи и доклади са предадени и подготвени. Имаме готовност да проведем конференцията на 15 март, но предвид положението в страна, ще вземем решение да го отложим. Засега решението ще бъде за отлагането с един месец, но ще следим ситуацията в страната и според него, ще се вземе решение как да действаме”, казаха от пресцентъра на партията пред TrafficNews.

Припомняме, че най-много номинации за градски лидер на социалистите има областният председател на партията Георги Гергов сред 22-ата кандидати за мястото на сегашния водач Красимир Треифонов.

Сред номинираните са още Иван Петков - Бебетов, Атанас Петков, Николай Радев, Йордан Василев, Теодора Халачева, Тодор Стоилов, Ангел Иванов.

Човекът на Нинова срещу човека на Гергов – кой ще е новият лидер на БСП в Пловдив?След двугодишна пауза Нинова дойде под тепетата, за да подкрепи негласно Иван Петков –Бебето