През изминалите седмици съставянето на правителство на мнозинството изглежда все по-невъзможна мисия, а  дебатите около Триъгълника на властта единствено надробиха една особена на вкус политическа попара.

Задачата на „Има такъв народ“ да се спогодят с останалите „партии на протеста“, от които очакваха подкрепа, така и не се изпълни. Връчването на втория мандат на ГЕРБ-СДС пък бе отписано като опция с възможни дивиденти, след като от партията обявиха, че веднага ще го върнат. Така или иначе обаче последните нямат изгледи за подкрепа от достатъчно партии, за да съставят кабинет. Както вече ви разказахме, според предварителните сметки на TrafficNews, единствено възможно остава правителство, предложено или излъчено от партиите на протеста с подкрепата на ГЕРБ и няколко депутати от БСП или ДПС. Вторият вариант е правителство с мандат на БСП да бъде подкрепено от ГЕРБ и ДПС. И двата варианта обаче се разглеждат от политическите анализатори като  невъзможни.

Правителството невъзможно или какво показват последните политико-математически сметкиДва политически франкенщайна стоят пред новите предсрочни избори

От дотук изминатия път става ясно, че кабинет в рамките на 46-то Народно събрание нямам как да съществува. Трети избори са на ход. А кашата се задълбочава още повече от факта, че в България предстои провеждането и на президентски такива.

Логичният въпрос, който TrafficNews зададе тук е – кой носи вината за тази парламентарна криза? Ето какво смятат пловдивчани.

Анкета, която медията ни проведе, сочи, че партията, която имаше най-много избиратели в Пловдив, вече в най-широко обвинявана за политическия разпад в страната. „Има такъв народ“ е получила завидните 38% от гласовете на анкетираните.

След тях се нарежда обобщеното мнение, че „Всички са виновни“, което е било отбелязано от 25% от запитаните.

Анкетираните пловдивчани не пропуснат да хвърлят вина и върху президента, като в това може да има две позиции – подкрепата на антиправителствените протестни през миналото лято или избора му на служебни министри, които в момента са начело. Радев е посочен като виновен от 19 на 100 от участвалите в анкетата.

Коалиция ГЕРБ-СДС този път не е сред "обвиняемите" , вероятно защото така или иначе никой не желае да прави коалиция с тях. 10% са пловдивчаните, които са сметнали, че партията на Борисов има пръст в провала на съставянето на кабинет. Почти веднага след тях се нарежда „Демократична България“, която е получила гласовете на 7% от анкетираните.

Особено скромни са останалите проценти, които дори не успяват да прехвърлят 1 на 100. „Изправи се, БГ. Ние идваме“, следвани от ДПС и БСП се сочат като невинни от пловдивчани.

Кой повече, кой по-малко сочен с пръст – кризата е налице. А резултатът е недоволството на гражданите, чиито надежди за по-добро бъдеще започват да се топят.