Бях общински съветник на последния ред в ОбС, когато започнахме да затваряме улиците в Капана – да ги правим пешеходни. Всички тези решения бяха посрещнат с „У!“, „Убийци!“, „Убихте ни бизнеса!“ Сега получавам по 5 предложения на ден да превърнем улиците на Капана в пешеходни. Капана обаче се претовари. През уикендите в слънчеви дни там се събират стотици души, което прави зоната свръхнаселена. Пловдив вече е петимен за друго такова място…

Така адвокат Георги Колев анонсира идеята си под тепетата да има два Капана. Според кандидата за кмет на Пловдив от листата на ЗС „Александър Стамболийски” единственото място, което може да се превърне във втора  зона на занаятите, на изкуствата, на старите пловдивски майстори е зоната на ул. „Карловска“.

„Аз съм живял години наред в този район – на ул. „Златна Панега“. Там като деца сме играли около сарачниците, които правеха конските впрягове и аксесоари. Крали сме мъниста и кожени ремъци. Това място е известно и винаги е било място на пловдивската задруга, кадето са работели ковачи, занаятчии, майстори на печки и сарачи.

Зоната е прекрасна и интересното за нея е, че тя не е включена в нито един от пловдивските резервати, или защитени зони. Малки къщи, дюкянчета, стари магазини, които много напомнят тези в Капана. И ако там се оправи калдъръмът, оправи се зоната, направи се пешеходна, могат да се появят ресторантчетата, кафененцата, магазините за занаяти и този квартал да заживее истински”, сподели Георги Колев.

Според кандидата за кмет задъхващият се Капан има нужда от „подкрепление”, за което е необходимо веднага да се опишат и заснемат старите сгради на ул. „Карловска”, след което да се направи предложение към НИНКН улицата да бъде вписана като ансамблов паметник на културата. Защото тук има всичко необходимо за нов арт квартал - самобитна атмосфера, традиция в търговията и занаятчийството, наситена история, архитектура и колоритност.

Улицата, започваща от река Марица и стигаща до бул. „България” може да се превърне във втория Капан под тепетата. Подкрепете Георги Колев за кмет на Пловдив с № 49 от интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!