Скептичен съм към реалната идея за колегите да се договорят с нас и имам чувството, че се прави моноспектакли, които да стигнат до потенциални избори. Аз днес чух от двамата само избори, избори, избори и ще ви дадем някакъв документ в деня на оставката, няма логика.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в коментар на обявения по-рано днес от Бойко Борисов график за разговорите за ротацията, в който датата Х е 8 март.

Малко ме озадачава този график. Оценките на акад. Денков на министрите са готови от 4 седмици и чакаме оценките на Мария Габриел. Нашето предложение беше дадено на ГЕРБ на 20 февруари, преди вече 9 дни. Никакъв обратен официален отговор. В понеделник Борисов имаше лична покана от мен да седнем и да говорим по всички въпроси. Вместо това единственото, което днес разбрах е, че те ще ни дадат техния документ в деня на оставката. а дотогава разбирам, че единственото, което ще се случва е, че ще продължат тези моноспектакли, коментира Петков.

Няма никакъв смисъл от това. Отговорната позиция е да седнем и да говорим. Да, нека ни предложат техния документ, но няма смисъл да го дават в деня на оставката, допълни съпредседателят на ПП-ДБ. 

Има явна стратегия да се бавят нещата до последния момент. Защо, не знам. Но ако стане грешка, защото накрая няма достатъчно време или се опитват през пресиране на времето да постигнат някакви резултати, отговорността ще е изцяло тяхна, предупреди Петков.

Не виждам никаква причина от днес до 6 март да чакаме някой да пише документ, както в последните 4 седмици чакаме Габриел да си даде оценките за министрите. Все едно му тази дата - 6 март, е изненадваща. Ние я дадохме преди 9 месеца, допълни той.

Не ви ли се струва странно да поискате за 2 дни от подаването на оставката до 8 март да се преговори всичко, а в последните 9 дни да няма нито един формален разговор, и от понеделник да не ми се отговори даже на поканата, допълни Петков.