Виждал съм Стефан Димитров в сградите на МВР и Главна дирекция „Национална полиция“. Това каза бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров по време на изслушване във временна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях.

Тодоров обясни, че от края на 2021 г. е виждал многократно Стефан Димитров в сградата на МВР, в някои случаи е влизал през транспортния вход, като го е засичал пред кабинета на министъра тогава - Бойко Рашков, докато е чакал да влезе при него. Виждал е и Марин Димитров, бащата на Стефан, в МВР. "Не знам по какъв повод са влизали, аз не съм запознаван с тези лица, не ги познавам'', посочи Петър Тодоров. 

По думите му е виждал Димитрови и в ГДНП, при директора по това време Венцислав Кирчев. Тодоров обясни, че до него не са постъпвали сигнали относно Стефан и Марин Димитрови. Той е разбрал през пролетта на 2022 г., че ДАНС има интерес към двамата.

Бившият главен секретар на МВР съобщи още, че от колеги знае, че Стефан Димитров често е ходил при шефа на КАТ Тенчо Тенев, както и че е бил на банкет на Пътна полиция в област Хасково.